Monday, July 9, 2012

Jodoh

Assalamualaikum w.b.t , lamanya tak update. Belog ni dah bersawang sejak dua menjak ni. Tasha yang suruh update. Sebenarnya, I just returned from one hectic week camping in Malacca. It was fun actually but super tiring as well. Okay, kembali kepada tajuk utama. When I was in Malacca , I was staying with my other three classmates which are susi, anne and dide. So, during my survey camp me and dide banyak sangat bercerita tentang everything and the most interesting topic is about how did you get married with your husband , how was life after marriage, etc etc. Dide is just 5 months pregnant but she still looking hot , maintain her prettiness. Bila bercerita tentang jodoh ni, dide cakap anything could happen. Kadang-kadang benda yang kita tidak expect tu lah yang akan berlaku. Inilah yang di panggil hidup. Pernah saya terbaca satu quotes lupa dari mana sumbernya namun ayat dia masih bersisa di minda saya, Jangan terlalu mencari yang terbaik namun cari yang mampu membuat kamu jadi yang lebih baik. Mungkin ada benarnya juga kata-kata ni. Boleh dijadikan panduan untuk mencari jodoh. Namun, sehebat mana pun kita semuanya sudah ditentukan yang Maha Esa. Sekadar mampu berdoa semoga diberikan yang terbaik dalam hidup. InsyaAllah. :)

No comments:

Post a Comment

sila komen komen