Thursday, January 5, 2012

Wordless wendy

Saya tahu hari ini dah masuk hari ke empat kita di tahun baru . Hari rabu yang pertama dalam tahun 2012. Dan rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru buat kalian kalian dan kalian semua. Semoga tahun 2012 ini jauh lebih baik berbanding tahun sebelumnya. InsyaAllah. Cerita pasal tahun baru ni mesti dah tersemat azam-azam ( angan-angan) mat jenin like always. Bukan apa tahun baru ni kita mahukan satu pembaharuan, yang mana kalau azam yang ditulis jarang dicapai. Jadi sempena tahun baru ni kita tak nak jadi mat jenin dah. Hanya mampu berangan-angan namun satu azam pun tak tercapai. Bila mana muncul bunyian bunga api di luar rumah terus tersemat azam tahun baru ni. Berkobar-kobar untuk berkongsi azam tahun baru kita dengan kalian kalian semua. Namun apakan daya, pada malam tahun baru kita hanya mampu untuk menghadap buku sampai mual/pening/batuk semua ada. Final punya pasal. * Cerita macam lah kita study bagai nak rak kan ? Biasalah hiperbola sikit baru lah menarik . Hihi.

So, what is my new year resolution for 2012 ? Since am gonna have a month of the sem break after this tough finals. Most of the days will be spend at home sweet home. For this one month holiday, I have my own resolutions.

New resolutions for my one month semester break at home :

1) Prepare my adiks breakfast. Paling malas pun egg sandwiches. Kalau rajin buat goreng-goreng.
2) Never say NO/LATER/WAIT when my parents ask me for a favour. The first word that always utter when I busy doing something ( sleeping/watching/online-ing)
3) Get healthy. Meaning that I will sacrifice my after-subuh-sleep for a jog. This sounds silly.We'll see how it works :)

Enough with the 3. Kang banyak-banyak jadi Mat Jenin's resolutions pulak. But then, I promise if this 3 things work. I will reward myself with something brand new. * Selalu tak ikhlas dan nak upah. Tapi untuk diri sendiri tak salah kan kan kan ? :)

p/s : Sesuatu menarik di baca pada malam kelima tahun baru. kelik sini.
p/s/s: Good luck to my loved ones. All the best. May Allah ease everything for you. :)

xoxo,
aten NERD

No comments:

Post a Comment

sila komen komen