Saturday, July 2, 2011

Body work-out

Yelahh dah hampir dua bulan kat rumah badan pun dah menaik macam makan serbuk penaik je. Timbang dah 53.3 kg ? What 53 ? gila berat wei. Masa tu timbang baru 3 minggu kat rumah. Then 2 minggu kemudian timbang lagi 52.8kg ? ok nampak tak perbezaan yang sangat tak ketara tu ? Jelassssssss tahu tak. Nak naik cepat je nak turun bukan main susah lagi nokkss, i told ya ! memang la susah sebab tak work out langsung. So bila dah naik sampai 3 kg rasa macam ini sangat melampau sebab tak pernah lagi mendadak sampai macam ni kan. Pergi gym , salah satu inisiatif untuk turunkan berat badan even kalau nak ikutkan rumah saya sebelah je dengan taman rekriasi untuk orang pergi beriadah namun sepanjang cuti ni boleh kire dengan jari berapa kali je saya sempat jejak ke taman tu. Tapi satu la kan, bila tempat open kita rasa macam sedikit malu . Insecure. Alasan sangatttt tettt. :)

So bila dah cakap insecure nak kena la cari tempat yang secure jugak. Ambil langkah untuk ke gym setiap pagi walaupun gym jauh dengan rumah. Tapi ok la kan, tempat yang lebih menarik lagi-lagi ada geng untuk work out. Lagi bersemangat nak kurus. So last week balik je dari KL keesokan hari nya saya dan Nuni semangat berkobar untuk ke gym. Hari pertama kat gym, trainer dia ambil berat kami, ukur ketinggian. Kira part mana yang patut kurangkan lemak dan sebagainya. Baru saya tahu rupanya saya mempunyai lebihan lemak dekat bahagian lengan. Then, lepas ukur timbang kira sana sini, kitorang start lah work out dengan guidance Kak Nik (trainer gym ) . Macam biasa lah bila dah lama tak exercise lepas work out besoknya nak ketawa pon sakit perut. Obses sangat buat sit up sebab nak bagi perut flat dan pinggang secekak macam model.

Ini gym yang saya cakap tu. So sesiapa yang stay area KB. Boleh lah join.



Ada locker siap. Senang kan. Korang boleh tinggalkan barang dalam locker dan work out !






This is what they got. Every equipments kena buat 15 times diajar dengan teknik breath in-out da hold dengan betol.
Okay, itu saja yang sempat saya kongsi. Stay fit and healthy.
Majulah sukan untuk negara. 

p/s : Nuni, pics saya paww dari anda. :) Thanks. 

xoxo, 
aten NERD




2 comments:

  1. ceceyhhh dah seminggu pegi gym. ;)
    keep it up aten!
    btw, kenapa gym tu nampak girly2 ja? dengan warna pink lagi..haha..chomel~

    ReplyDelete
  2. geee. memang laa. gym ni untuk perempuan sahaja. heee.comelkan. siap kaler pink lagii.. :)

    ReplyDelete

sila komen komen