Wednesday, June 15, 2011

i cant stop smiling

Sekarang ni kalau korang nak tahu most of the night I spend almost two hours teaching 8 to 12 years old kids for Sciences, English and Bahasa Melayu. Seriously, setiap kali ada tuisyen mesti saya akan ketawa. Masa saya mula-mula mengajar I was like takotnya dengan budak-budak ni. Takot tak boleh nak control their behavior. takot diorang menjawab yang bukan-bukan nanti mula la saya nak bergenang air mata. Tapi bila dah lama-lama it was fun. Really fun. And today I learnt I new thing from one of my standard two student. Dia kata kucing makan dinosaur. Then semua pakat dok gelak je dengan statement budak tu. Tapi dalam ramai-ramai dia yang paling menyerlah actually. Ada je idea untuk buat kami ketawa dan tersenyum. Alhamdulillah I can feel the bliss by now.

xoxo,
aten NERD

3 comments:

  1. waa mcm best je jadi cikgu yang.
    teringin jugak aza nak try hehehe
    all the best dear~~ <3

    ReplyDelete
  2. best sangat kalau pandai layan kerenah dorg. boleh la cuba nanti. thanks 4 the wishes sayang. <3

    ReplyDelete
  3. cikgu tusyen mana yang? s.sem dah nak hbis ni...bleh la mngajar skali ^___^

    ReplyDelete

sila komen komen