Sunday, May 22, 2011

Seperti yang di jangka

Seperti yang dijangka sebelum ni. Kan dah cakap belum sampai sebulan pun lagi berat dah naik 3.3 kg . Apa 3 kg ? meaning that setiap seminggu saya telah menambah berat sebanyak 1.1 kg tanpa sedar. OMG OMG ! Apa dah jadi ni ? Kata cuti ni nak kuruskan badan tapi perkara sebaliknya dah berlaku. Sebelum ni makan tanpa rasa gusar sekarang bila dah timbang serius nak telan pun fikir dua tiga kali. Makan tanpa jadual yang betul serta kuantiti yang agak banyak tambah pula dengan selera makan yang semakin membuak-buak. Sekarang ni saya nak salahkan siapa ? Budu punca saya makan banyak sebab dah lama tak makan atau saya yang selalu makan burger waktu tengah-tengah malam ? Siapa yang patut salahkan ? You can't put the blame on me. Oh berat tolonglah turun. Kasihanilah hamba yang makin montel ini. Duhh. :/

Nak di jadikan cerita hari ni seawal jam 8 pagi saya dapat text dari Najie which is one of my teman wanita zaman matriks dulu. Katanya dia nak datang KB. So I was like very excited sebab dah lama tak jumpa kan. Bila dia cakap nak datang dalam kepala dah bersusun plan untuk dihabiskan bersama. Sesampainya Najie di KB saya pulak kena siapkan apa yang patut dulu kat rumah sebelum menjoyah. Dalam pukul 10 lebih camtu kitorang jumpa . Kita jumpa kat muzium. Sekali dia kat Istana Jahar muzium lama yang saya ni pulak kat Muzium Kelantan. Memang terbaik. Last-last kitorang meet up dekat LHDN, then kami menuju ke Naim Lil Banat menculik sepupu kesayangan saya then kitorang menuju ke Tesco.

Hooray,hooray ! Kitorang bawak budak -budak comel pergi Tesco ! Malas nak menaip. Jum cuci mata dengan gambar je !

LHDN, bersama Arisa sebelum bergerak ke Tesco. 

Menculik tiga kanak-kanak dengan izin daddy dan ibu mereka.
Su dan Cik Ten menjadi baby sitter. 

Cuba tengok Najie senyum . Showin all her 32 teeth. tahu tak kenapa ?
Sebab Afif Daniel puji gigi dia nampak putih. Su Si Model Colgate. hee

After kekenyagan dengan sebotol susu. Ini lah hasilnya baby rissa tidur
dengan nyenyak. Manakla kami ber-lima camwhore ! Passing the phone
back and forth, back-forth. again. :)

Tesco. See Najie dah macam mak-mak kan. Arissa dalam trolley ketiduran .

There she goo ! baby Arissa.  Separa sedar selepas dimasukkan ke dalam trolley.

Afif dan Arissa letak dalam trolley sebab dah tak larat nak dukung.

Lee with Afif and Rissa

Arissa dengan Afif. 

Tiga-tiga sekali naik. Arissa dengan Afif tak dapat dipisahkan.

Arissa dengan Su. Manje manje. 

Selepas baby-sit mereka bertiga kami pun mengisi perut, 
Senyuman terpancar apabila makanan di depan mata. 

Makan-makan jugak. Nah ambik kau. Naik 3kg dalam masa 3 minggu. Tahniah Aten !
Lepas ni anda boleh mula berdiet dan makan dengan gusar. :// Sumpah terkejut beruk
dengan peningkatan ini. Puasa puasa puasa !

 Usai zohor, saya dan adik sedara menuju ke rumah Fiqah untuk reunion ! Thanks Fiqah for the party ! :)
Thanks kawan-kawan sebab sudi datang memeriahkan. Ini hasilnya selepas 9 tahun tak jumpa !


Add caption









Itu saja untuk sekian kalinya. Jumpa lagi nanti. Besok agenda jogging bersama mereka-mereka ini . Tak sabar. :)

xoxo,
aten NERD

No comments:

Post a Comment

sila komen komen