Wednesday, May 25, 2011

Almost a decade

Ya, hampir satu dekad saya meninggalkan sekolah rendah yang menjadi tapak permulaan untuk mengapai sebuah kejayaan. Sek. Islah is one of the famous school among primary school in this area. I mean around Kota Baru la. So selepas 9 tahun meninggalkan Islah confirm lah akan rindu dekat cikgu-cikgu, kawan-kawan is for sure la, tempat main kejar-kejar, kelas, semua la. Dulu masa sekolah saya ramai kawan sebab apa taw sebab saya ni jenis yang suka bercakap dan tak suka duduk diam. Pantang cikgu takde dalam kelas kaki ni rajin je berjalan. Main kejar-kejar, sembang dalam erti kata lain sama ada mengumpat atau berborak tentang drama-drama kat tv, gossip hangat dalam kelas macam-macam lagi la. Biasa la nama pun kanak-kanak. Memang time tu langsung tak ada fikir pasal masalah. Dalam kepala salu fikir bila lah nak besar sebab nak melaram baju kasut ibu. Teruk kan. Bila fikir balik memang nak tergelak. Tapi bila umur dah meningkat 20-an memang kita akan rindu balik zaman sekolah rendah kita. Kalau dulu memang selalu rasa tak sabar nak besar, sekarang bila dah besar rasa macam nak kembali ke zaman kanak-kanak balik.

So semalam dan hari ni ada karnival dekat sekolah Islah. Memandangkan ibu masih lagi berkghidmat sebagai seorang guru disana, dia mintak saya dan rakan tolong sikit-sikit untuk panitia sains . Panitia Sains ada buat jualan buah-buahan, air , rojak, pokok semaian, etc etc. Dan ini ada beberapa gambar yang sempat dirakam semalam.

SRK ISLAH, megah, indah dicintai. -lagu sekolah

Ejum, Cikgu Anizan, me, Cikgu An, Rina

Me and Jumm sedang menyediakan air tembikai. Sedap ni abe ! Sengoti eh. 

Air oren yang kami buat. Licin bersih sebelum tengahari. Terbukti sedap.

jambu, jambu. 

Pokok semaian dari Mardi. macam-macam pokok ada.

Rina dan Abang Mardi menjual anak semian pokok lada.


Mascot A&W pun ada memeriahkan karnival .

Zaidah bersama salah seorang peserta fashion show kot. Cantik dress dia. 





Print screen private message between me and Savinder. He is one of my classmate back then. When I was in standard 6 , I guess.Seriously memang tak cam langsung sebab hes totally diff from 9 years ago. So sebelum dia add saya , saya ada send message tanya siapa dia. Then he replied. 


Actually what I wanna show you here is the last message that Savinder replied me. 
I am a teachers daughter, that ganas one with short hair . 
Actually I cant even remeber how long is my hair back then but seriously this guy 
makes me reminiscing my old times back. Miss my childhood times. 
Where we are free from problems, having fun and enjoying everyday classes without no worries.


xoxo,
aten NERD

No comments:

Post a Comment

sila komen komen