Wednesday, February 2, 2011

Egypt

Halo halo ! Ada olang jenguk ini velog ka ? Maaf sudah lama tak update. Memang tak sempat. Frankly, I've been so busy this whole week. Rushing here and there. BP to KUL to KBR. Yeah i went to three places before i safely arrived home, which is KBR. Hectic. Just only one word I can utter. Okay back to the story, actually I buat entry ni sebab I tahu semua orang duk tengah kalut dengan keselamatan pelajar Malaysia kat Mesir kan. Tadi I and my girlfriendssss keluar dating and kitorang sempat singgah rumah Kadir jap untuk bertanya kabar keadaan kawan kami yang kat Alex tu. Mama dia cakap Kadir is safe now based on the called 3 pm today. So makna kata keadaan kat Alex buat masa sekarang masih terkawal tapi mama dia kata they are running out of food stock. Nak beli food pun kena mintak tolong abang askar yang belikan. Pity them. Kita kat m'sia makan ingat ingat sikit dorang kat sana. Jangan nak membazir pulak. Ingat kawan kawan kat sana . Maybe they are starving. Pity them. 

And this evening, finally Piqal go for online ! And kitorang sempat IM tadi. 



Thanks for the info bro ! 

Those are the conversation between me and Piqal this evening. So siapa siapa yang ada sedara atau adik atau family yang belajar dekat Mansoura . You guys, no need to worry much because from what I got just now they are doing fine there. Alhamdulillah. What a relief. But please dont stop praying for their safety and everything will get back to normal soon. InsyaAllah. 

p/s :Ya Allah, please watch over them. Hopefully they are all in good conditions and everything will be fine. Ameen. And to those friends of mine please be strong. I never stop praying for your safety there.


xoxo,
aten NERD

1 comment:

sila komen komen