Tuesday, December 28, 2010

yeeaaahh !

Salam semua. Hye cek mek molek awe semak semow . Maaf kejap muncul kejap hilang. Cuti kali ini memang sangat sibuk. Travel dari timur ke selatan. Back and forth and back and forth macam tu je. Padahal perjalanan jauh gila. 12 jam tau. Huh. Tapi semua tu memang berbaloi. Hari tu saya berkejar balik ke Batu Pahat semata mata nak support team UTHM dan hasilnya berbaloi apabila abang Hakim dinobatkan sebagai pendebat terbaek serta UTHM dapat naib juara . Seronok gila. Tepuk tepuk . Habis Royal berkejar balik Kemaman rumah wan sebab ayah dah call tanya  " kakak bila nak balik ni ?. Duhh. Gawat. Terpaksa la segera berangkat pulang. Lepas tu saya sekeluarga ke Chenor untuk majlis pertunangan abang sedara. Balik kemaman balik dan akhirnya sampai jugak saya di Kota Bharu. Alhamdulillah. Bahagia rasa. Tadi masa dalam perjalanan pulang ke KBR dari TRG sempat lalu YT. Tiba tiba perasaan sayu rindu semua ada. Saya rindu saat saat manis ketika di YT .Kalau la boleh saya putarkan masa, memang saya nak balik ke zaman form 5. Best hell. Memang tiada tandingan. Hmm, bila agaknya nak pergi jenguk cikgu cikgu kat YT tu. InsyaAllah bila ada cuti panjang mungkin saya akan ke sana nanti. Jum kawan kawan, kumpul semua kita pergi sama sama. kasi gempak itu YT atau sekarang dikenali sebagai MRSM Besut. 

Sepanjang cuti saya akui memang susah nak online. Balik umah wan internet pulak buat hal. Tadi pon online sebab ayah singgah KT kejap tengok adik bongsu dia training. So saya mintak ayah drop kan saya dan Nuyu dekat McD kejap. Sempat la kami online. Itu pun dalam keadaan tergesa gesa sebab si Nuyu pun nak online jugak. Hadoi. Tak heaven langsung kalau online pastu ada orang gesa gesa. Cepat cepat lah saya kasi dia online dan saya pon mentekedarah la. Tunggu ape lagi. Hee.

Tapi satu je yang tak best pasal cuti kali ni. Berat saya . TOLONG !!!! Naik secara mendadak. Makan memang tak yah cakap la. Rasanya saya lah ratu makan sekarang ini. Kejap je dah lapar. Sekarang pun masih lapar. Sambil menaip sempat lagi ke dapur cari apa yang boleh di makan. Ayoyo. Ape nak jadi ni. Kalau tengok gambar semasa cuti semuanya dah jadi double chin. Memang terbukti kenaikan berat badan amat mengerunkan saya. Makang ikang banyok telajok jadi berak nanag gini gamoknye. Hee. Gemok metong doh Mek Ten leni. Sape dok pahang sile angkat tangan nati saye trangslate kok bahasa standard. Hee. Gorm molek mek ten neh. 


Okay ini luggage masa nak berangkat ke Batu Pahat. 

UTHM memang terbaek ! Semua tu senior saya. Yang pakai tudung kuning tu  kepunyaan Sam Tsui.
Jangan gatal gatal nak mintak no telefon dia dengan saya. :)

Jangan terkejut saya memang budak kaca mata di malam hari. Bukan sebab rabun ayam .
Saya rabun jauh. Harap maklum. ( See the DOUBLE chin )  -.-"

Bertuah gila bila naek bas balik Kemaman duduk seat paling depan. Rasa macam saya yang jadi pilot malam tu.
Cokcpit bus ini terbaek. View 180 darjah. Dah la seat sebelah kosong. Memang saya conquer dua2 seat la. And
betuah jugak sebab bus ni masuk bandar Muar. Gila teruja !

Okay alphabet ni saya beli dekat Giant td. xoxo NERD. 

Tengok tu. Masam gila muka. Nuyu sabotaj. Die candid saya
berwajah masam mencuka menlemon time tengah baca sms . *sobs.


Nuyu . My lil sis. Camwhore tahap gabanz !
Shes the best crazy sista ever !





p/s : Selamat ulang tahun Tomoy. Maaf terlambat ucap sebab baru online.
p/s/s : Salam persahabatan buat Bidin dan kroninya. 
p/s/s/s : Selamat malam buat semua rakan taulan sahabat handai. Mimpi indah. :P

xoxo,
aten NERD 

2 comments:

sila komen komen