Tuesday, October 26, 2010

Surat Untuk Wahida

Dearest wahida,

        Saya harap di saat awak membaca post ini awak sudah tidak lagi menangis dan bersedih. Dan saya harap surat ini dapat mebantu awak untuk berfikir dengan lebih matang lepas ni. Saya tahu bukan mudah untuk kita melepaskan seseorang yang kita cintai sepenuh hati. Kita beri dia kasih sayang. Kita beri dia kebehagian namun semua tu sikit pun tidak pernah dia hargai. Kadang-kadang kita terpaksa melepaskan insan yang kita sayang walaupun kita tahu mungkin ia sangat berat namun itulah yang penyelesaian terbaik. Saya mintak maaf jika saya memandai2 dalam hal awak tapi bagi kebaikan awak, saya harap awak akan bersabar dan kuat menempuh semua dugaan dari Nya. Siapalah kita untuk melawan takdir yang telah ditetapkan. Mungkin Dia temukan awak dengan orang yang salah sebelum Dia berikan awak insan yang istimewa buat awak. Kalau dulu masa di matrik kita selalu berkongsi pendapat dan pandangan. Awak cakap mama saya kata pilih lah lelaki yang menyayangi kita lebih daripada dirinya. Then saya pulak cakap ibu saya cakap pilih lah lelaki yang beriman bukan sebab dia hensem atau kacak. Awak cakap papa pesan jangan percaya lelaki. Semua lelaki sama tak kira rupa pangkat atau apa sahaja. Mungkin jugak sudah menjadi lumrah bagi sesetengah lelaki suka mengkhianati cinta yang diberi secara ikhlas dan jujur. Saya tak mampu untuk membebel panjang tapi saya hanya ingin menyedarkan awak bahawa bukan dia seorang sahaja lelaki dalam dunia ni. Masih lagi ramai lelaki diluar sana yang menunggu awak. Awak mungkin tidak sedar sekarang sebab awak telah menutup pintu hati awak untuk lelaki lain namun saya harap suatu hari nanti awak akan sedar bahawa masih ramai lagi lelaki di luar sana yang jauh lebih baik dari dia. Maafkan saya mungkin kata2 saya ini memedihkan hati awak tapi tolong lah kuat untuk semua ini. Saya hanya mampu berdoa agar awak sentiasa kuat menempuh semua tu. Awak pun tahu saya pernah mengalami saat2 getir seperti itu dan siapa yang saya cari lepas tu? awak, bff lain dan semua rakan2 yang bagi saya semangat. Mungkin masa tu saya bodoh sebab nanges sepanjang minggu dan terpaksa makan pil tidur dan tak mampu untuk hidup. Tapi kehadiran awak dan rakan2 lain menguatkan saya . Saya cuba untuk lupakan dia walaupun saya tahu saya tak mampu. Tapi hari ini saya sudah mampu melupakan dia wahida. saya dah buktikan dekat awak yang saya juga mampu bahagia walaupun saya dah hilang lelaki yang saya cintai sepenuh hati saya. Saya nak awak mulakan lembaran baru dan teruskan hidup awak. Tolong sayang diri awak lebih daripada diri dia. Saya nak awak baca benda yang saya tulis ni dan faham apa yang saya maksudkan. Maafkan saya sebab tak mampu bersama awak ketika awk memerlukan saya dan bff lain. Tapi hanya ini yang mampu saya berikan untuk awak supaya lebih kuat menjalani hidup awak nanti. Saya sayang awak.*peluk cium untuk awak*

Wahida,
If you love someone. Go for a guy who never lie to you . Go for a guy who never complaint about you. Go for a guy who never fail to make you laugh. Go for a guy who never dare to hurt your heart. Go for a guy who never say any bad thing to you. Go for a guy who love you inside and outside. Go for a guy who taking care of you. Go for a guy who love you more than you do. Go for a guy who will able to make you smile. Go for a guy who will guide you to right path. Go for a guy who never say a thing about you. Go for a guy who will never let you go no matter how hard the thing is. Go for a guy who trust you more than others. Go for a guy who will never let you waste your tears because of small argument. Go for a guy who can serve you anything. Go for a guy who can spend on you. Go for a guy who will never have another girl when he with you. If you go for this guy you will never forget to thanks to Allah for grant you a good guy who dare to sacrifice anything for you. :)



Sincerely,
tengkuAten

2 comments:

  1. aten awk ckp jgn nangis tapi when i read for a firet sentences sy dah nangis,aten really3333 thank you tuk awk sbb sudi coret2 entry neh tuk sy even awk ngha bizi kn,syg awkkkkkkkk:))

    dan bff lain jugak:))
    awk sy xmampu nak bukak hati tuk org lain,sy xjumpa org mcm die.mmg susahla ten gtu,sy tak mampuuu,sy sedih coz today is his besdae,but i cant be with him,he make me really now wat LOVE is means,die xhargai sy tp napew sy ttp syg die,DAMN!

    ReplyDelete
  2. bwt lah yg terbaek utk diri kamooo..

    ReplyDelete

sila komen komen