Tuesday, October 19, 2010

Bayi Suci

Peek-A-Boo!



Jam di handphone dah menunjukkan pukul 1 p.m.
tibe2 mood untuk meng-update blog datang.
perut dah berbunyi-bunyi lagu saloma.
Cik Yaya punya fasal lah ne.
Post kat Fb ask me to update my blog soon.
Maybe dia dah bosan sebab tiada bacaan 
laen kat UiTM S.Alam tu.
Padahal final die dah dekat.
pegi baca buku lah sayangs jangan baca blog!
HAHA.tapi saya seronok bila awak 
salu baca blog saya taw.
terima kasih sebab sentiasa menyokong.
Bff sampai cicit cecet okay?
Okay dah settle kes cik yaya kita continue dgn cerita
bayi suci pulak ye.



Hmm. Actually entry saya ada kena mengena dengan post saya kali ini.
Saya bukan nak propa je pakai entry 'bayi suci' .
Cuba tengok gmbar bayi comel kat atas tu.
Ya Allah geram sangat rasa macam nak cium cium je.
Mungkin dah jadi fitrah seorang perempuan untuk mencintai bayi bayi.
Tapi post saya pada kali ini hanya untuk mengigatkan semua kaum hawa
serta diri saya sendiri supaya kita tidak melakukan kaedah try and error
untuk mendapatkan cute instant baby taw. 
Nak baby comel kena tunggu kawen dulu ye.


Takda niat untuk tunjuk baik atau
alim tapi sekadar mahu berkongsi bersama.
Sejak kebelakangan ni,
Bila bukak je paper ada lah terpampang gambar bayi bayi 
malang yang comel dibuang tanpa rasa belas kasihan.
Ada yang jumpa dalam plastik,tong sampah,
kaki lima,semak samun,even dalam tandas pon ada.
Ya Allah betapa keji nya perangai manusia manusia yang 
sanggup membuang bayi mereka ini.
Setiap kali terbaca tentang isu buang bayi ni
hati saya meruntun rasa sedih dan sayu melihat nasib malang
bayi bayi yang tak bersalah ni.
bayi yang tidak berdosa dilahirkan atas dasar kerakusan nafsu 
pasangan yang tidak mempunyai akal.
kadang kadang terfikir jugak kenapa lah manusia x da hati perut 
sanggup buang anak macam buang tisu tandas je.
Binatang Haiwan pon pandai sayang anak taw.
Kesian pulak 'baby-out-marry' ne.
Disebabkan ibu bapa dorang yang tak reti nak bertanggungjawab 
maka dorang hanya dibuang macam tu je.
Semoga tuhan menjauhkan kita semua daripada perbuatan maksiat.
Amiin.


Okay jum kita godek godek gambar bayi comel ni.
Lepas ni korang semua boleh la pasang
 angan angan bila dah kawen nanti
 nak anak comel macam bayi bayi kat bawah ni.


.Bayi comel pertama ada riben di kepala.

Bayi comel kedua suka ketawa macam saya.

 Nah lagi satu bayi comel muka versi torres! *brow raised*

Alololo. comelnye anak mummy.:))


P/S:I love babies


Surah An-nisa,ayat 31:


"Jika kamu menjauhkan dosa-dosa besar yang dilarang kamu melakukannya, Kami akan ampunkan kesalahan-kesalahan (dosa kecil) kamu dan kami akan masukkan kamu ke tempat yang mulia (Syurga)."

Surah Al-Israak,ayat 32:

"Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan)."




4 comments:

  1. wanna twins..ahaks..gatalssss..
    kiut nyer..
    si dye suke budaksss

    ReplyDelete
  2. amboi makcik.cepat je mengomen ye.:)
    nak twins ka?.gatai nohh.pi mintak kat lehem.:)

    ReplyDelete
  3. yups..btul 2..bce blog aten,da dapat ilmu baru ai neh..semoga kita sentiasa t'lindung dr perkara yg dilarang olehNya..
    InsyaAllah,,da smpy jodoh n rezeki,,triple twins pon boleh..kan aten,,alonne..hehe

    ReplyDelete
  4. haha.sume nak twins ka?.hadoi.botak lah saya nanti nak kasik duet raya kat ank2 org nnt.

    ReplyDelete

sila komen komen